Müzik Sanatı Hakkında

Öncelikle müzik için “sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış halidir” tanımını yapabiliriz. Müziği seven ve gerçekten saygı duyan bir birey müzikle ilgili bir şeyler yapıp kendini müzik alanında geliştirmekten büyük bir zevk duyacağına inanıyorum. Bu yüzden insanın müzik alanında kendi isteğiyle eğitiminin alınmasından yanayım. Okullarda öğrencilerin tercihine bırakılmalı aksi takdirde müzik eğitimi öğrenciler için işkenceye dönüşebilir ve gerçekten bu alandan soğuyabilir. Müziğe gerçekten tutkuyla bağlı olan insanlar enstrüman kullanmayı bütün duygularıyla bütünleşmiş bir şekilde yaşarlar. O an sadece ritimlerin aşkına kapılırlar. İşte bunlar işlerini en iyi şekilde yapan insanlardır. Onlar müziği en iyi şekilde hak ederler.

    Öncelikle insan müzik eğitimi almaya başlamadan önce müziği tanımalı, bu alanda ün yapmış kişileri araştırmalı onları yakından tanımalı. Çeşitli enstrümanların kullanım şeklini çeşitlerini araştırmalı. Enstrüman çalmak çalmak tabiî ki de sürekli bir alıştırma ve el çabukluğu ister açıkcası müzik ilgi bekler. Örneğin keman eğitimi almak isteyip kemanı alıp kenara koymakla bu iş hiçbir şekilde yapılamaz hakkını vererek emek harcamak, istekli olmak gerekir ve en ufak bir olumsuzlukta kötü düşünüp vazgeçilmez. Müzik açıklamasında olduğu gibi müziğin gürültülü olup düzensiz ve çevreyi rahatsız eden bir ritmi olmayıp kulağa daha ritmik gelen, insana daha bir estetik zevk veren yanı olmalı. Örneğin öğrenciler bir müzik aletini ilk öğrenmeye başladıklarında bir gürültü halinde kulağa kargaşa gelen bir fonda çalarlar ama yavaş yavaş artık daha akıcı daha zevkli çalarlar. Aslında bizler şarkılarda da kulağımıza daha zevk veren şarkıları dinlemez miyiz?

    Müzik değeri milletin önemli bir parçasıdır. Türküleri, şarkıları, marşları büyük bir önem taşır ayrıca milletlere özgü şarkılar türküler olduğu gibi çalgıları da vardır. Örneğin Türkler’e  özgü olan çalgıları; davul, kaşık, nağara, tef, kabak, kemane,tar gibi birçok çalgılarımız vardır. Bunların değerlerini korumalı bu alanda ileriki kuşaklara unutulmamalıdır. Aynı zamanda müzik milletin duygularını, asaletini, fikrini, zikrini yansıtan sanattır. Bir millet müzik değerlerini korumalı, bu alanda ileri kuşaklara unutulmadan aktarım yapılmasını sağlamalı, değerlerimize sahip çıkmalı. Sonuç olarak müziğin hayatımızdaki önemi büyüktür ve önlemlidir müzik ile iç içe olmalıyız.
 
MÜZİK DOLU GÜNLER DİLEĞİYLE ....
 

15 / Ara / 2017

Leave a comment

Onay Kodu
.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Enstruman Eğitimi

Bize her konuda yazabilirsiniz. Editörlerimiz mesajlarınıza 24 saat saat içerisinde yanıt vereceklerdir. Bize yazmak için Buraya tıklayınız.